Športové aktuality
Levi
2 min. čítania

Petra Vlhová má šiesteho soba, v sobotu vyhrala slalom SP v Levi o 1,41 s!

Petra Vlhová si v Levi v sobotu vyjazdila už šiesteho soba.
Foto
TASR/AP

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová suverénnym spôsobom vyhrala úvodný slalom novej sezóny Svetového pohára. Vo fínskom Levi predviedla v oboch kolách najrýchlejšiu jazdu a triumfovala s náskokom 1,41 s pred Nemkou Lenou Dürrovou. Tretia skončila Rakúšanka Katharina Liensbergerová (+1,55). So ziskom 160 bodov Vlhová vedie po dvoch súťažiach celkové poradie SP. Sezónu odštartovala tretím miestom v októbrovom obrovskom slalome v rakúskom Söldene.

Vlhová slávila svoje už 29. víťazstvo v prestížnom seriáli, jubilejné dvadsiate v slalome. Šiestym triumfom v Levi si vyslúžila už šiesteho soba, tento dostal po jej mame meno Zuzana. V tomto fínskom stredisku predtým vyhrala aj v roku 2017 a dvakrát v rokoch 2020 a 2021. V počte víťazstiev v Levi sa Vlhová vyrovnala najúspešnejšej Američanke Mikaela Shiffrinovej. Tá v sobotu obsadila až štvrtú priečku.

"Som veľmi šťastná. Úprimne, nečakala som, že vyhrám s takým výrazným náskokom pred Lenou a Katharinou," vyznala sa Vlhová v rozhovore pre televíziu FIS. "Sú to skvelé pocity. Užívam si lyžovanie, cítim sa sebavedome. Pred pretekmi som trochu cítila stres, nevedela som, ako som na tom. Nakoniec som zvíťazila, je to úžasné. Chcem sa poďakovať tímu, ktorý stále stojí za mnou a pracuje na sto percent."

Vlhová, ktorá štartovala s číslom sedem, predviedla už v 1. kole najrýchlejšiu jazdu, keď mala na druhú Dürrovú k dobru 18 stotín. V druhom kole svoj náskok ešte zveľadila, opäť predviedla najlepšiu jazdu a napokon triumfovala o priepastných 1,41 sekundy pred Nemkou.

"Bola som sama veľmi prekvapená, že som vyhrala s takým výrazným rozdielom. Moje pocity po jazde nezodpovedali tomu, čom som videla v cieli na svetelnej tabuli. V prvom rade sa, samozrejme, veľmi teším, každé víťazstvo je iné, úžasné. Máme za sebou naozaj skvelú prípravu, odviedli sme dobrú robotu. Cítim sa skvele, teším sa z toho, že môžem byť na lyžiach, že si to môžem užívať," povedala po pretekoch pre JOJ Šport.

Výsledky 1. slalomu SP v Levi: 1. Petra VLHOVÁ (SR) 1:50,59 min, 2. Dürrová (Nem.) +1,41 s, 3. Liensbergerová (Rak.) +1,55, 4. Shiffrinová (USA) +1,70, 5. Hectorová (Švéd.) +2,60, 6. Nullmeyerová (Kan.) +2,97, celkové poradie SP (po 2 z 45 súťaží): 1. VLHOVÁ 160 b, 2. Gutová-Behramiová 100, 3. Hectorová 95, 4. Shiffrinová 90, 5. Brignoneová (Tal.) a Dürrová po 80.

Podujatia a športovci
p24

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva